CATWALK_info // crvena, pasteli, Dalmacija i modna nagrada Ana Lendvaj

  Kad je raskošna crvena kombinacija sinoć stigla na pistu, na Fashion.hr pisti Zagrebačkog Velesajma, bilo je jasno da Twinsi znaju kako zatvoriti dan i prodrmati publiku koja je svjesna da je na kraju dnevnog programa. Naime, prije nego što će se održati pet revija, Večernjakov žiri modne nagrade Ana Lendvaj, nagradio je za ovu godinu Juraja Zigmana, našeg autora koji vrijedno radi već niz sezona.

  avangard
  Klarić i Zigman

  Zna i Juraj, kako je i sam izjavio, da je Ana pratila njegov rad i sigurna sam da bi se složila sa žirijem – on definitivno zaslužuje modnu nagradu koja nosi njezino ime. – Ana ne samo da je bila odlična novinarka, već je bila i dobri duh redakcije. A sad ću vas pozdraviti kako bi ona pozdravila – s bokić! – izjavio je na dodjeli pomalo emotivno, urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić. I večer je nakon toga krenula u revijalnom tonu. 

  twins2

  Dakle, Twinsi su nas poveli na more. Kad se Slavonac spusti na našu obalu, postane svjestan mora snažnih tonova, stoga je paleta nijansi izuzetna! A raskošne su i haljine, jer, kako mi je rekao Domagoj, kad njihova dama dođe na odmor, ona se želi zabaviti i za to biti primjereno odjevena. Inspiracija je i bogato vrijeme festivala, ljetne plesne večeri, dame poput Tereze Kesovije i ostale ikone glazbene scene…

  XYZ 2283

  Dosta su se bazirali na volumen te cvjetni uzorak, a tu je i naš etno motiv. Naravno, sve skupa ukrasio je trobojni remen! – Naravno, imamo i par fora majica, jedna od njih je "Croatia full of lies"! – istaknuo je Domagoj.

   avangard

  Jelena Holec voli romantiku i dualni karakter. Njezine raskošne haljine prepune su volana, plisea i raznih kopčanja, pa rukavi imaju više lica! S jedne strane prozirne, s druge ne, njezine kreacije često kao da definiraju jin i jang. – Imam i aluminijski print, lagano je metalik i ima disko štih. Sada me jako zabavljaju asimetrije, naročito na haljinama koje me, zapravo, najviše vesele – rekla mi je Jelena. Slatke haljine, posebno zanimljive one s dvostrukim licem, plus cool veste, idealne su za izlaske i one posebne trenutke u kojima želiš biti chic i nositi nešto light!

   avangard

  Morana Krklec uvijek je na strani crne i bijele: - Svi materijali su prirodni, osim nešto prozirnih tajica, no to je samo styling. Imam detalj špage koji je na jednoj haljini remen, na drugoj je ogrlica. Većina odjevnih predmeta može se vezati na razne načine, ali to, naravno, ne mogu pokazati na reviji – istaknula je Morana. Njezine su kreacije super-jednostavne, pravo osvježenje u eklektičnom svijetu odijevanja.

   avangard

  Anthony Avangard referira se na turbo folk i nogomet, dva trenda na ovim područjima. – Ovo je na neki način hibrid svih mojih kolekcija, ali ima brutalniju poruku – pritom je valjda mislio i na glazbu narodnjaka od koje su mi uši krvarile na reviji. – Sve to gledam kao kulturološki fenomen, no istovremeno potičem na raznolikost. Smatram da mladi dizajneri moraju pomicati granice, a ne se ustaliti u svom dizajnu - .

   

  avangard
  Pastelni sakoi i kožne minice prijedlog su modnog brenda Mateyneira.

   

  avangard

  Jelena Holec 

  avangard

  Anthony Avangard

  avangard

  Jelena Holec

  avangard

  Jelena Holec

  avangard

  Jelena Holec

  avangard

  Jelena Holec

  avangard
  Jelena Holec

  avangard
  Jelena Holec

  avangardavangardavangard

  Twins

  avangard
  Twins

  avangard
  Twins

  avangard
  Twins

  avangard
  Twins

  avangard
  Twins

  avangard

  Morana Krklec

  avangard

  Morana Krklec

  avangard
  Morana Krklec

  avangard
  Mateyneira