KARL LAGERFELD // 7 BIJELIH KOŠULJA u čast legendarnog dizajnera

  Bijela je košulja osnova garderobe, volio bih da sam je osobno izmislio, rekao je jednom Karl Lagerfeld. Iako je nije izmislio, svakodnevno ju je nosio i uvelike respektirao, stoga je ona baza projekta “A Tribute to Karl: The White Shirt Project”, njemu u čast.

  Na dizajnu bijelih košulja radit će ljudi koji su s njime na neki način, privatni ili poslovni, bili bliski. Među njima su Kate Moss, Cara Delevingne, Diane Kruger, Amber Valletta, Tommy Hilfiger, Alessandro Michele, Takashi Murakami i Carine Roitfeld.

  karl lagerfeld

  Carine ujedno vodi projekt, čija sredstva od prodaje idu francuskom Institutu za medicinska istraživanja, za program Sauver la Vie, koji je dizajner osobno podržavao.

  Karl je obožavao broj 7, pa će projekt će ponuditi 7 kreacija koje će se replicirati po 77 puta i koštati 777 eura po komadu.

  Mnogi žele na neki način odati počast velikom dizajneru te je ovo prilika za suradnju s kreativcima i ljudima koji su bili povezani s Karlom, cijenili ga… - istaknuo je Pier Paolo Righi, direktor brenda Karl Lagerfeld.

   kl white shirt

  Lagerfeldov brend uvijek je imao niz bijelih košulja i sličnih varijanti u ponudi

  kl white shirt
  Karl kolekcija za Macy's