Šparoge su tanke i ravne, a kuke pri vrhu savijene. Kuhamo ih u vodi svega dvije do tri minute – ako pretjerate, kuhanjem postaju gorke i neukusne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA ...
Šparoge, tartufi, mladi špinat, alge, sok od krastavaca, velouté od koprive, ljubičasti krumpir, dimljeni romb, jadranske kozice, medvjeđi luk, bijeli grah, domaći sladoled od manga i kokosa – novi à la ...
... smo, lovili ribu, brali šparoge, naravno nismo zaboravili ni kvasac koji je vjerujem svima u lockdownu postao najbolji prijatelj.
Od svakodnevnog kruha do raznih kifli, focaccia i fritula. Mislim da ...
... Restaurant - meni po promotivnoj cijeni od 150 kuna po osobi uključuje hladni pjat (istarski pršut, ovčji sir, salamini tartufi i kobasica), fuže mare-monti ( gamberi i divlje šparoge), domaću krostatu ...
... sladoled ili semifreddo.
Do šparoge nije lako doći jer raste na slabije vidljivim mjestima, često u zaklonu bodljikavog grmlja. No, trud uložen u potragu i branje svakako se isplati, jer je ona ...