Chef novog mjesta u gradu, Le Kolača u Parku kneževa, Robert Hromalić predstavio je ljetnu ponudu tosteva i slatkih kroasana s pistacijom i malinama za doručak, koji se poslužuje do 11:30 h.
Ponuda ...
... ekološkim sredstvima. Prilikom proizvodnje ne koriste se selekcionirani kvasci i hrana za kvasce, već se koriste autohtoni kvasci vinograda i podruma. Nakon fermentacije Kitokret dozrijeva 12 mjeseci u ...
Vinski Festival In Vino Veritas će 9. i 10.lipnja na otoku Krku doživjeti svoje drugo izdanje.
Koncept Festivala In Vino Veritas napravljen je u suradnji TZ Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske ...
Jedini i jedinstven nenatjecateljski turnir, temeljen na prijateljstvu i fair playu, vratio se u svom 7. Izdanju. Svim obiteljima donosi puno radosti i zabave, kao i jedinstvenu priliku za nezaboravno ...
U travanjskom broju časopisa Decanter – veliku pohvalu i preporuku vina s dalmatinskih otoka napisao je vinski stručnjak, ocjenjivač i novinar – Miquel Hudin
„Ljepotu dalmatinske obale ne treba ...
... pružanja kontinuirane podrške i pomoći oboljelima.
Prof.dr.sc. Čuković-Čavka naglasila je kako je stroga doživotna bezglutenska prehrana bez iznimki i kompromisa jedini lijek za ovu autoimunu bolest, ...
Brod je jedan od najboljih načina kako upoznati razne destinacije te imati malo drugačiji odmor. Uz dobru ekipu, ovo postaje mjesto tuluma i dobrog druženja, a svako pristajanje na kopno prava je prilika ...
Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, zaposlenici u kompaniji Mondelēz International, u suradnji s Agronomskom školom Zagreb te potporu GreenFusion, platforme za investiranje u ekološke projekte, ...
Tradicionalno vinsko događanje "Degustacije hvarskih vina" ovoga petka započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu. (28.04.-30.04.)
Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone očekuje ...
... sastojak u kozmetičkim proizvodima do vanjskih čimbenika kao što su izlaganje hladnoći i vjetru, zagađen zrak, izloženost stresu, prehrana, hormonalne fluktuacije, nedostatak sna, izlaganje sunčevoj svjetlosti ...
Prije desetak dana najavljen je PLACE market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji na tržnice nakon njenog radnog vremena dovodi neke od najvažnijih domaćih chefova i ugostitelja. ...
Zagrebački Restoran Noel jučer je ugostio Masterclass „Povijesno važni roséi“, kao uvod u jubilarni 10. Pink Day Zagreb festival koji će se održati ove subote, 22. travnja u Laubi.
Masterclass je ...
Ideja projekta Place market je svaki petak nakon radnog vremena oživjeti tržnicu tako da na nju i njene klupe izađu neki od najpoznatijih lokalnih i nacionalnih chefova i ugostitelja. Pritom će za posjetitelje ...
- PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. ...
... hrana i izvrsna posluga bila je za svaku preporuku.
Najbolje ocijenjeno vino bio je Sauvignon Cmrečnjak 2021 s 94 boda, slijede ga Pošip Deak s 93 i hvarski cuvée izvornih sorti Longo Luviji 2021 s ...
... sam imao jako puno odricanja: plaćanje edukacija, troškove puta, smještaj, hrana, no nikad nisam požalio, od početaka sam htio biti inovativan. Moja karijera u Zagrebu započela je nakon 3 godine edukacije ...
Keks broj jedan na svijetu OREO i međunarodno poznata konzola Xbox imaju misiju okupiti svoje ljubitelje kroz jedinstven spoj uživanja u ukusu omiljenog keksa i igranja popularnih igrica s obitelji ili ...
Susjedna Slovenija ima super mjesta za uživanje i odmor, a sada kad nema granica još je ljepše putovati k našim susjedima. Bila sam tamo nedavno tri dana, prošli smo razna divna mjesta u kojima se da provesti ...
Obitelj Deak u Zagrebu je održala prezentaciju novih vina, u Trilogiji fino i vino. Taman prije prezentacije koja je održana jučer, dobili su info o ocjenjivanju “Mundus Vini Spring Tasting 2023” na kojemu ...
... s poremećajem u metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina. Uzrok ove bolesti je nedostatak ili neučinkovitost inzulina te kod tih bolesnika prehrana igra ključnu ulogu. Celijakija i dijabetes tipa 1 ...
Skijaško-gurmanski Apres ski party održan je u Ski Tracku, na zagrebačkom Velesajmu. Bez obzira jeste li strastveni skijaš ili jednostavno uživate u zimskoj čaroliji, atmosfera na prvom ski simulatoru ...
Prvo ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je u srijedu, 8.2.2023, s novom ekipom. Od ove godine u stalni je tim (Marija Vukelić i Saša Zec), ušla mlada blogerica Andrea Pančur, koja će, uz vinske ...
... na stazi. U Austriji to nije problem, njihova je hrana baš takva, tako da na svakoj stazi, a ima ih uistinu puno, imate priliku pojesti nešto dobro i kvalitetno. Za desert je nezaobilazni i baš svima dragi ...
Na Vinskoj srijedi Marije Vukelić predstavila se obiteljska vinarija Hilić iz Kune Pelješke. Vlasnik vinarije, Alen Hilić za ovu je prigodu donio 6 svojih vina, mladi Pošip 2022, Pošip iz 2021, Rosé 2021 ...
... promjene svakodnevne rutine koje mogu potaknuti vlasi na brži rast i oporavak.
Pravilna prehrana bogata mineralima, vitaminima i antioksidansima, dovoljan dnevni unos vode, ali i uvođenjem u svakodnevicu ...
Osim što bacanje hrane ne pridonosi ni kućnom budžetu, loše djeluje i na planet. Nepravilno odložen otpad od hrane oslobađa metan, plin koji je čak 80 puta štetniji po atmosferu nego ugljikov dioksid i ...
Ljudsko tijelo ima obranu ključnu za zaštitu od virusa koji uzrokuju prehladu, no ubrzan način života smanjuje tu sposobnost organizma. Stres, premalo kretanja i loša prehrana mogu dodatno oslabiti obranu, ...
El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj renomirana su i posljednjih godina iznimno cijenjena imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju - od sezonskih menija, ...
Već dugo vijest o otvaranju nekog food mjesta nije toliko zaintrigirala medije i gradsku foodie ekipu kao vijest da Zagreb uskoro dobiva svoju prvu cicchetteriu naziva Cicchetti i to u atraktivnom prostoru ...
Matična mliječ koju nazivamo još i kraljevska hrana, spada u sam vrh pčelinjih proizvoda, uz propolis i med.
S obzirom kako nam je svima tempo života iznimno ubrzan, ne stignemo u organizam unositi ...
... Tuolve grede, Viševice, Prisojnika, Triglava... Sigurno nisam nabrojala sve. Teško se svega i sjetiti.Pamtim vidike i osjećaje, lokacije su manje važne. Na nekim lokacijama sam bila i više puta.
Prehrana ...
Peto ovogodišnje ocjenjivanje Vinskih zvijezda pod nazivom „Jesen u čaši“ održano je u srijedu 12.10.2022. u zagrebačkom restoranu & wine baru La Riseria. Na slijepo kušanje stigla su 24 uzorka, a uvjerljivu ...
Nakon ovogodišnjeg „4.Jelsa Summer Wine Tasting by Vinske zvijezde“ - ocjenjivanja vina otoka Hvara, održanog 27.8.2022, i Zagrepčani su imali prigodu kušati „najboje od Hvara“ na popularnoj Vinskoj srijedi, ...
Zagrebačka scena postaje bogatija za Fine stvari, mjesto koje će nastaniti ponajbolji viskiji, rumovi, džinovi i druga probrana pića s potpisima najpoznatijih svjetskih brendova. Fine stvari otvaraju svoja ...
VIA VINO festival u svojoj drugoj godini održavanja potaknuo je posjetitelje na istraživanje bogate eno-gastronomske ponude Zagrebačke županije
Tijekom ukupno tri vikenda na različitim lokacijama, ...
... i napretkom, danas ponosno najavljujemo i proizvode koji će olakšati i poboljšati živote naših kućnih ljubimaca. Tekuća voda i hrana prirodni su izbor za kućne ljubimce. Kronično uzimanje premalo vode ...
Jedan od najpoznatijih svjetskih brendova čokolade, Milka, ove jeseni pomiče granice i s ponosom predstavlja unaprjeđenu recepturu, osvježeni dizajn pakiranja i novi izgled svojih nježnih kockica.
Od ...
... ići te što ponijeti, što bi vam moglo zatrebati i slično.
Ovaj izuzetno popularan travel magazin ima još niz prednosti – možete otkriti gdje je dobra hrana, gdje se kriju delicije svjetskog glasa, autohtone ...
Svi znamo da je #Focaccia tradicionalna talijanska pogača koja je postala HIT diljem svijeta, ali malo njih zna da postoji još jedna verzija zvana #focaccine.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica ...
Tikvice - mogu se peći, pohati, pripremati na roštilju, puniti raznim nadjevima ili ih možete napraviti kao roladu. Ova se rolada od tikvica pravi od samo nekoliko namirnica, te je zapravo vrlo jednostavna ...
... ići te što ponijeti, što bi vam moglo zatrebati i slično.
Ovaj izuzetno popularan travel magazin ima još niz prednosti – možete otkriti gdje je dobra hrana, gdje se kriju delicije svjetskog glasa, autohtone ...
"Što je to dovoljno za sreću?", pitanje je koje ste si sigurno postavili barem jednom. Život nas nekako uvijek uvjeri da je sreća ispunjenost neovisna od materijalnih stvari pa makar se radilo i o nezamislivom ...
Kod mene se riba ne jede samo petkom. No, prvo da ponovimo gradivo: Kako prepoznati svježu ribu?
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
1. Bistre oči, izbočene i sjajne 2. Tijelo je ukočeno, ...
... vezanu uz tople sunčane dane, čak i za opuštenu rođendansku proslavu ili festival uz more.
Uz vašu jedinstvenu obuću koja ima Jibbitz dodatke, možete pokazati svijetu koja je vaša omiljena hrana, ...
Balančane, patlidžani... kako god ih zvali jako je ukusno povrće. Prava ljetna poslastica i odličan prilog jelima.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
A danas vam od njih pravim nešto jako, ...
Pejsaži, kulturna baština, prirodne ljepote i krajolici iz Hrvatske pronašli su i ove godine svoje mjesto na limitiranom izdanju Nutella staklenki.
Koliko je fotografija moćno sredstvo komunikacije ...
Pupatori se beru u rano jutro i jedu isti dan. Mogu se jesti sirovi u salatama ili pohani.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
Cvjetove operite, ostavite da se osuše i odstranite im peteljke ...
Vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz već nadaleko poznate srijemske delicije hotela Dunav na 3. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu, ...
Vinski Festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka – sigurno će privući i pažnju posjetitelja otoka i turista.
Ideja festivala „IN VINO VERITAS“ ...
... jednostavna. Tu su kadice s vodom i cijevi pa biljka kapilarno prima vodu, dakle ne zalijeva se svaka posebno.
- Ima i samostalni sustav s timerom, pa nema brige, a tako se može dodati i hrana – samo ...
Muffini su super popularni, svi ih vole i priprema je vrlo jednostavna. Brzo su gotovi, njihov miris obično probudi sve ukućane.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
Kao prvo, odvojite ...
Gotove kore, izvrstan nadjev od sira, jaja i špinata najbolji su put za savršenu pitu zeljanicu.
Negdje sam pročitala kao zašto se zove zeljanica? Odgovor je jednostavan: u Bosni su špinat i blitvu ...
Treći Pjenušavi plešivički doručak u vinogradu održat će se u vinogradarskoj kući Braje, ove nedjelje 12. lipnja 2022., u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i s podrškom Turističke zajednice ...
... navikama i tjelovježbom.
Prehrana
Zdrava prehrana pružit će vam osjećaj svježine i odmora. Zapamtite da hrana bogata šećerom može uzrokovati nagli porast razine energije, ali i drastičan pad energije. ...
U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održat će se 10. lipnja 2022. po drugi put manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske ...
'Urbanovo 2022' obilježilo je vinski svibanj i najavilo vinsko ljeto u Međimurju - tijekom ovogodišnjeg velikog međimurskog festivala održao se i prvi Pjenušavi međimurski doručak, na atraktivnoj lokaciji ...
Zmajska pivovara najavljuje 1.međunarodni festival craft piva - „Pozoj“, koji će se održati 1. srpnja 2022. Riječ je o novom festivalu u organizaciji Zmajske pivovare i prvom festivalu craft piva degustacijskog ...
Ove su kuglice stvorene za užitak – tu su mljeveni keksi, banane i kokos. Svi ih vole, nema pečenja ni kuhanja, a gotove su na brzinu.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
Recept: ...
Ako imalo imate veze s hrvatskom vinskom scenom, kad-tad naletjet ćete na – Mariju Vukelić, prof. francuskog, talijanskog i književnosti. Ako vam je slučajno promakla, ispravit ću tu nepravdu, zamolila ...
Kod nas je juha svakodnevno na meniju. Jednostavno, juhe obožavamo. I nije važno koje je godišnje doba, juhica mora biti na stolu.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Danas vam ...
Ružičasto ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je u srijedu, 11.5.2022 u Nomu, nedavno otvorenom Sushi i Wine baru u Teslinoj ulici u Zagrebu.
Zasjedala je komisija u sastavu: doc.dr.sc Zvjezdana ...
Terasa Oleander legendarnog zagrebačkog hotela Esplanade bila je mjesto predstavljanja novog koncepta zdrave čajanke, koja uključuje zdravu namirnicu – matcha prah. Hotel time uvodi novu ponudu, inspiriran ...
9. Pink Day održat će se u Laubi, s naglaskom na nijanse roze, od vina do stylinga.
Osnivačica i direktorica festivala Sanja Muzaferija te najavila je izlagače rosé vina i maslinovih ulja te novost ...
Subotom i nedjeljom neki od vas ne moraju na posao, mogu se opustiti i doručkovati u krugu obitelji.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Ako vam je ostalo kruha od dana prije ...
Pide ili turska pizza su savršeno nadjeveno pecivo koje može biti kompletan obrok, a kombinacije nadjeva su mnogobrojne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Neki dan sam ga prvi ...
Meneghetti Wine Hotel & Winery je jedno od najljepših i najluksuznijih mjesta za odmor i boravak u Hrvatskoj. Imanje je uspješno revitalizirano te pretvoreno u impresivnu lokaciju prije dvadeset godina. ...
Proljetno »boutique« izdanje Salona će se održati u petak, 22. travnja 2022., od 15h do 21h, u restoranu Maksimir, u parku Maksimir. Okupit će tridesetak vinara s preko 70 pjenušavih vina iz Hrvatske, ...
Šećer kokosovog cvijeta vjerodostojna je zamjena bijelom šećeru - dobiva se kristalizacijom soka iz pupoljaka kokosa te je karakteristične tamne boje. Zbog bogate arome koja podsjeća na okus karamele, ...
- Luksuzna vinska i hotelska destinacija najavljuje suradnju s prestižnom šampanjskom kućom Charles Heidsieck uz večeru tijekom koje će biti predstavljeni vrhunski šampanjci. Pridružite nam se i iskusite ...
Šparoge su tanke i ravne, a kuke pri vrhu savijene. Kuhamo ih u vodi svega dvije do tri minute – ako pretjerate, kuhanjem postaju gorke i neukusne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA ...
Zbog neodoljivog oblika koje duguje specifičnom kalupu, kuglof zaslužuje biti na blagdanskom stolu…, a kako se bliži Uskrs, ja sam već u pripremama.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA ...
Šparoge, tartufi, mladi špinat, alge, sok od krastavaca, velouté od koprive, ljubičasti krumpir, dimljeni romb, jadranske kozice, medvjeđi luk, bijeli grah, domaći sladoled od manga i kokosa – novi à la ...
Moj djed je volio biti na moru, loviti ribu, diviti joj se. Svu tu ljubav je prenio na mog brata i mene. No, nisam nikad mislila da će se ta ljubav nastaviti. Život je čudan. Generacije napreduju, ali ...
... može ublažiti bol.
● Promijenite svoje prehrambene navike. Možda se čini kao klišej, ali u stvarnosti, zdrava, uravnotežena prehrana može vam na mnogo načina olakšati život. Slatka hrana povećava razinu ...
... treninga.
Ishrana djece koja se bave sportom je posebna
Zna se da prije intenzivnog napora Luka ne smije imati 'težak' obrok. Mora izbjegavati čokoladu, čips… obrok prije treninga mora biti lagan. ...
Mate Janković trenutno je jedna od najvećih kulinarskih zvijezda na ovim prostorima, a njegov Sol Tapas, restoran u centru Zagreba ovih je dana mjesto koje žele posjetiti mnogi ljubitelji njegove kreativnosti. ...
Tvrtka Procter&Gamble Hrvatska predstavlja heroje borbe za zaštitu okoliša u Hrvatskoj i kojima će biti uručena donacija u ukupnom iznosu od 300 000 kuna. Ime inicijative je – Ovo je naš dom. Čuvajmo ga. ...
... napravili su fora muzej i prezentacijski dio.
Hrana. Nama je zapravo njihova hrana dosta bliska, nerijetko je teška i konkretna. Kad naručite miješanu salatu, dobit ćete kao našu, plus krumpir salatu ...
Što dobijete kada spojite svjetski keks broj jedan i jedan od legendarnih DC superheroja? OREO s ponosom najavljuje ekskluzivno partnerstvo s novim filmom Batman, na radost obožavatelja ovog superheroja ...
... autohtonom kuhinjom. Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije - istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.
U suradnji s Turističkom ...
Jasmina Đurović, naša food majstorica i kraljica kuhinje i tih super trikova, javlja se s novim receptom, veli da je to trenutni hit. Radi se o keksima koje je poželjela pojačati nekim fora detaljima, ...
Mondelēz International, Inc. (MDLZ) objavljuje da je dovršio akviziciju Chipita Global S.A., visokorastućeg lidera u kategoriji kroasana i pečenih zalogaja srednje i istočne Europe.
Akvizicija će omogućiti ...
... prijevozom. Plaža je omeđena velikim granitnim stijena oko kojih se po pijesku može doći do najboljih mjesta za slikanje. Uz plažu su dva drvena bara na kojima se prodaju svježi sokovi i jednostavna hrana. ...
Super vijest za sve ljubitelje vina koji ne mogu nažalost konzumirati alkohol – Vinolog wine-shop ima vino s 0 posto alkohola. U ponudi su crno i bijelo vino. Nedavno smo skoknuli na degustiranje - u ...
... ima posebne zakone. Zanimljivo je da Francuzi iz Nice dolaze u šoping u monegaške trgovine jer kažu da su hrana i vino jeftiniji. Turisti, oni “obični”, provedu u gradu pola dana ili dan te odu dalje prema ...
... brdo mesa.
Ne volim kad se hrana baca, općenito su porcije prevelike za moj stil, treba pomalo, uživancija i to, a ne jurit s time. OK, svatko ima svoj stil. I volumen želuca.
Ako jedete normalne ili ...
Kinder Bueno White, jedan od najboljih slatkiša, savršen je kao glavni element prefine torte.
Sastojci: (za 12 porcija) • 7 jaja (veličina M) • 100 g šećera • 80 g glatkog brašna • 20 g kukuruznog ...
Prepoznatljiva Minas mljevena kava iz Arabesce, poznata po svojoj tradicionalnoj recepturi, jamči šalicu bogatu mirisima i okusima koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Paket dizajniran u blagdanskom ...
Kako bi napravili korak naprijed, stručnjaci razvijaju inovativne postupke kako bi u svakom trenutku bili sigurni da su svi sastojci pralina pomno provjereni i odabrani. Kvaliteta je za Ferrero uvijek ...
Filmska večer, druženje s prijateljima ili dan proveden na poslu uvijek bolje prođu uz malo grickalica. Zapravo su sastavni dio prehrane mnogih od nas, a uvijek se trudimo jesti ih što manje kako ne bi ...
Na hrvatskom tržištu od sada su dostupni GARDEN GOURMET medaljoni, veganske okruglice, fileti i burger za maloprodaju i ugostiteljske objekte, 100% biljnog porijekla.
- Bez obzira na to biraju li ...
Lumen izdavaštvo jedan je od 20 svjetskih nakladnika koji objavljuje prvo izdanje knjige Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije.
Sinoć je u Hrvatskom državnom arhivu održan čaroban ...
Imale smo naše malo druženje književnog kluba, ovaj put u Cukeraju, i kak svako malo nekoga 'ugostimo', ovaj put bila je to Jasmina Đurović – super nam je uletjela u spiku o novim kolačima koje smo probale ...
Gotovo dvije godine od otvorenja, popularni zagrebački sushi street food mijenja ime u SoHo sushi rolls & poké bowls, čime najavljuje i novi menu.
U fokusu su sushi i poké , mix japanske i havajske ...
Certifikat "Bez antibiotika", koji je Pipo Čakovcu dodijelila certifikacijska kuća DNV Adriatica nakon temeljitog pregleda cjelokupne vertikalno integrirane proizvodnje, jamči da pilići nikada nisu primili ...
- Dugogodišnja tradicija, kvaliteta i nagrade na međunarodnim natjecanjima gradili su naš put prema tržištu, svakom potrošaču, kako iz privatnog tako i poslovnog segmenta. Sa zadovoljstvom mogu reći ...
Smatra se da upravo vino ima važnu ulogu u očekivanom životnom vijeku Francuskinja, koji je jedan od najdužih na svijetu. Poznato je da Francuzi jedu maslac, sir i jaja, pa ipak imaju nisku stopu srčanih ...
Listopad za brojne generacije znači nositi – kruh u školu. Tako je i danas, ovih dana pečemo kruh i igramo se brašnom i namirnicama.
Ekozona, prvi hrvatski brend ekološki certificiranih proizvoda, ...
Jedna od novih zagrebačkih gastro lokacija, Broom 44, ugostila je predstavljanje brenda Chilly's. To su posudice raznih dimenzija idealne za klopu, kavu i vodu u hodu.
Chilly’s, britanski brend sa ...
... metala 316L, jedinstvene Zepter tehnologije i dizajna, omogućila im je da pripreme hranu na optimalan način i bez dodavanja vode i masnoća, čime su svi hranljivi sastojci ostali sačuvani, dok se hrana ...